Bakan Kurum: Deprem Bölgesinde Konut Seferberliğinde Sona Gelindi

Bakan Kurum: Deprem Bölgesinde Konut Seferberliğinde Sona Gelindi

Gündem

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Kahramanmaraş’ta yaptığı incelemelerin ardından depremden etkilenen 11 ilde yürütülen yeniden inşa çalışmalarında son aşamaya girildiğini belirterek, “Artık son tuğlalar konuluyor, son çiviler çakılıyor” dedi. Doğukent’te yapımı süren kalıcı konut alanlarını gezen Kurum, bölgedeki çalışmaların aralıksız şekilde sürdüğünü vurguladı.

Kahramanmaraş’ta bugüne kadar 52 bin konut ve iş yerinin hak sahiplerine teslim edildiğini hatırlatan Bakan Kurum, yıl sonuna kadar bu sayının 74 bine ulaşacağını söyledi. Kentte sürdürülen yatırımlar arasında Gençlik ve Spor Bakanlığı ile birlikte inşası devam eden 17 bin 500 kapasiteli yeni stadyumun da bulunduğunu ifade eden Kurum, şehrin modern bir uydu kent modeliyle yeniden inşa edildiğine dikkat çekti. Altınova’da 11 bin konutluk büyük bir yaşam alanının tamamlanmasıyla Kahramanmaraş’ın yeni bir vizyon kazanacağını belirtti.

Depremden etkilenen 11 ilde 174 alanda, 3 bin 481 şantiyede toplam 200 bin işçiyle 7 gün 24 saat kesintisiz çalışıldığını aktaran Kurum, yürütülen çalışmaların hızının dünyada örneğinin olmadığını söyledi. Türkiye’nin saatte 23, günde 550 konut üretebilen kapasiteye eriştiğini vurgulayan Kurum, bu süreci “devlet-millet dayanışmasının ortaya çıkardığı büyük bir başarı hikâyesi” olarak nitelendirdi.

Yapılan konutlar ve oluşturulan yeni yaşam alanlarıyla şehirlerin hem iklim dirençli hem de çağın ihtiyaçlarına uygun bir yapıya kavuşturulduğunu belirten Kurum, tamamlanan tüm projelerin deprem bölgesini güçlü, güvenli ve modern bir yaşam alanına dönüştürdüğünü ifade etti. “Bu çalışmalar bittiğinde Kahramanmaraş ve diğer illerimiz Türkiye Yüzyılı’nın şehircilik vizyonuna yakışan bir kimlikle yeniden ayağa kalkacak” diyen Bakan Kurum, devletin afet sonrasında millete verdiği tüm sözlerin bir bir yerine getirildiğini vurguladı.

Yorumlar (0)

Yorum Gönderebilirsiniz